Find

©Jongeriuslab

DE KLEUREN VAN

14/6/2017 15:30, Grote ZAAL
DE KLEUREN VAN
Symposium over kleur met o.a. Hella Jongerius, Elspeth Diederix en Kolk & Kusters.

Posted 22 May 2017

Share this:
|

In dit symposium staat vernieuwend en divers kleurgebruik centraal, vroeger en nu. Conservatoren Petria Noble (Rijksmuseum) en David de Witt (Rembrandthuis) analyseren het unieke kleurgebruik van Rembrandt, waarbij ze nieuwe wetenschappelijke inzichten introduceren. Rembrandt wist precies hoe hij grondstoffen toe kon passen om tot de perfecte kleur te komen. Daarnaast presenteren internationale grootheden uit de wereld van kunst, design, mode en fotografie hun visie op kleur.
Met in dit programma onder anderen:
-Hella Jongerius
Designer
 
-Studio Maarten Kolk & Guus Kusters
Ontwerpers, exhibition designers en curatoren
 
-Elspeth Diederix
fotograaf
 
-Kareem Aducchi
Mode ontwerper
 
-Favela Painting
 
-Het rijke kleurpalet van kleurmeester Rembrandt wordt aan het heden verbonden door presentaties van creatieven uit diverse disciplines. Ontwerpduo Maarten Kolk & Guus Kusters presenteert hun keramiekcollectie gebaseerd op de kleuren van Rembrandt.
-De jonge couturier Karim Adduchi heeft speciaal voor deze gelegenheid een modepresentatie gemaakt.
-Het internationale kunstplatform Favela Painting beschrijft de totstandkoming van de architectonische straatkunst in Brazilië en de VS.
-Fotograaf Elspeth Diederix vertelt over The Miracle Garden, haar stadstuin waarin ze met camera de bloei van uiteenlopende flora vastlegt.
-De keynote wordt verzorgd door Hella Jongerius; de recente winnaar van de prestigieuze Sikkens Prize geeft inzicht in haar tienjarig kleuronderzoek voor industriële bedrijven als KLM en Vitra.
RembrandtLAB

PAKHUIS DE ZWIJGER
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam, Nederland
+31 (0)20 - 624 63 80
info@dezwijger.nl
www.dezwijger.nl
 

Copyright © 2013-2020  Textile is more!        Copyright, privacy, disclaimer